cata espa franc ingles


  Paisatges

  Al cim de la Tossa ens podem trobar paisatges diversos, dependent de l’època de l’any en que ens trobem. La gran varietat de colors i aromes que ens envolten, varien en les diferents estacions.

  A continuació veureu la relació de espais que us podeu trobar:                 

  Salt de la Donzella

  Caminant un parell de minuts des de l’aparcament del cim de la Tossa, s’arriba a aquest mirador, des d’on es pot divisar una bonica panoràmica de la Conca d’Òdena, amb els pobles que la configuren: Òdena, Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui i la capital Igualada.

  Al peu de la muntanya es distingeixen els camps de conreu de cereals, ametllers i oliveres, que amb el pas de les estacions donen una rica varietat cromàtica al paisatge. Al fons si el dia és clar, es poden divisar les serralades pre-pirenaiques del Cadí, Port del Compte, Pedraforca... I més a prop presidint el paisatge, Montserrat.

      

   

  Mirador del Migdia    

  Des del mirador del Migdia, davant de l’església, podem veure en dies clars, alguns dels castells de frontera que formaven la Marca Hispànica: el Castell de Claramunt, Orpi, Castellolí, etc.

  Si el dia és clar, mirant cap a l’est en direcció a la costa, també podem veure el Tibidabo i la Torre de Collserola.

   

  Pel costat oest

  Son magnífiques les postes de sol. També algunes de les masies que conformen el municipi de Montbui i altres nuclis de població como la Mallola, el Coll del Guix i el Saió.

      


  Logo Consorci la Tossa de Montbui La Tossa 2011 © Tots els drets reservats